Milei acusa Sánchez de "posar en perill la unitat del Regne pactant amb separatistes"

El president argentí acusa Sánchez de provocar la "decadència" d'Espanya

Javier Milei.

Javier Milei. / AP

ACN

ACN

El president de l'Argentina, Javier Milei, ha carregat amb duresa contra el president espanyol, Pedro Sánchez, després de les declaracions del ministre de Transports, Oscar Puente, que en unes declaracions va apuntar que Milei havia ingerit "substàncies". En un comunicat emès per la seva oficina, Milei titlla de "calúmnies i injúries" aquestes afirmacions i acusa Sánchez de tenir "problemes més importants dels que ocupar-se", com les "acusacions de corrupció" contra la seva dona. Però també afirma que el president espanyol "ha posat en perill la unitat del Regne, pactant amb separatistes i portant a la dissolució d'Espanya".

En el mateix comunicat, ha assegurat que Sánchez "ha posat en risc a les dones espanyoles permetent la immigració il·legal de qui atempta contra la seva integritat física", i que també ha posat "en perill" la classe mitjana "amb les seves polítiques socialistes que només porten pobresa i mort".

Sobre la dona de Sánchez, Milei recorda que les "acusacions de corrupció" el van portar "fins i tot a avaluar la seva renúncia", i espera que la justícia "actuï amb celeritat per aclarir aquest escàndol de corrupció que afecta directament l'estabilitat de la seva nació" i les relacions amb l'Argentina. Cal recordar que la fiscalia ha demanat que s'arxivi la causa oberta contra Begoña Gómez a un jutjat de Madrid arran d'una denúncia de Manos Limpias.

El president argentí conclou que els argentins van triar "canviar el model" que els va portar a la "misèria i la decadència" i considera que és el mateix model que aplica el PSOE a Espanya. "Esperem que el poble espanyol aviat torni a elegir viure en llibertat", afirma.