Míchel: «Superar-ho? El següent pas és guanyar un títol»

L'entrenador del Girona celebra la classificació a la Champions amb una remuntada històrica al Barça

Les imatges del Girona - Barça

Les imatges del Girona - Barça / David Borrat (EFE)

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona de Míchel serà recordat per sempre més com el millor Girona de la història. La pròxima temporada jugarà a la Champions i ho farà després de confirmar la seva participació a la màxima competició europea amb una remuntada de somni al Barça per recalcar a Montilivi el mateix resultat que en l’anada a Montjuïc (4-2). Impressionant. «La temporada és històrica», ha sentenciat l’entrenador.

«És un projecte meravellós. En el dia a dia es treballa increïble amb tranquil·litat i exigència. Portem tres anys així. En tres anys hem passat de Segona a la Champions i de manera merescuda. És una puntuació brutal. Els jugadors tenen compromís», ha dit.

«El partit fins al 2-2 ha estat del Barça, que ha estat molt superior. No hem sigut agressius, potser perquè ells tenien la possessió. A partir del gol de Portu han estat uns 20 minuts increïbles. El seu gol és el guió d’una pel·lícula per entrar a la Champions. Reflexa el que volem demostrar com a club. Ell sol se l’ha imaginat», ha afegit. El títol de la pel·lícula seria «Fes història». El secret per rodar-la és «viure».

Míchel ha reconegut que «el que hem fet aquest any és increïble»: «Superar-ho? Tenim quatre jornades per continuar fent coses. Estem a un gol de ser els màxims golejadors, Dovbyk és pitxitxi amb 20 gols i volem que se l’emporti., també anem segons i intentarem defensar la posició... El següent pas és guanyar un títol amb el Girona, és un repte molt complicat. Si quedem segons, estarem més a prop d’un títol. Continuarà sent un somni, però a vegades els somnis es compleixen».

«Soc molt feliç. He viscut molts grans moments en aquests tres anys. Totes les àrees són d’un nivell top, a nivell professional i personal. Hem de seguir creixent per portar el Girona molt amunt», ha insistit.

Sobre el jugador del partit, ha explicat que «amb Portu hem estat de broma perquè Yan Couto al matí s’ha sentit malament quan ha vist que no era titular i li he dit ‘mira Portu -que era al costat-, marca i mai és titular’»: «Ell ha dit que l’enfonsava, però marcaria igualment. Portu és un jugador que tot entrenador pot disfrutar perquè no es deixa res entrenant ni jugant. És un gran company, un crack».

Ha revelat més anècdotes: «L’abraçada amb Quique ha estat d’un entrenador que li deu molt a un director esportiu. Sento gratitud per tot el que m’ha donat en aquests tres anys». «A principi de temporada, quan vaig veure Savinho entrenant, li vaig dir que quedaríem entre els vuit primers i la seva resposta va ser: ‘estàs boig’».

«Hem estat molt incòmodes fins al minut 60. Hem tingut la capacitat d’equip gran per donar-li la volta al marcador. Hem connectat amb la grada, el joc i entre els jugadors amb energia i futbol. Hem mirat endavant, que sempre els ho demano. Els últims 20 minuts han estat brutals. Hem de respectar tots els rivals, però no els hem de témer. Per això, portem 73 gols. L’equip vol anar endavant».

«Quan l’himne soni de veritat a Montilivi, sí que serà un moment històric. Se’ns posaran els pèls de punta», ha conclòs.

Xavi: «Als últims 20 minuts no hem estat al nivell que requereix el Barça»

A Xavi li han caigut pals per tots costats. Ha sigut l’antítesi a la sala de premsa de Montilivi.

«Realment, estic molt trist i decepcionat perquè em viscut les dues cares de la moneda en un partit que era brillant. Hem dominat i minimitzat el Girona fins al minut 60. A partir de llavors, penso que és el resum de la temporada. La falta d’efectivitat ens ha matat i també errors flagrants que no corresponen al nivell ni de jugadors ni de club. Ens ha matat tota la temporada. Hem de millorar moltíssim, sobretot a nivell mental. Cada cop dur ens costa. Tinc la sensació que regalem els partits. Ens ha passat contra el Girona, el Madrid, el PSG... Potser és part de la immaduresa dels futbolistes», ha comentat.

Sobre el resultat, el mateix que en l’anada, ha dit que «no va ser així a Montjuïc»: «Hem dominat i ho hem fet molt bé durant una hora, que ha estat brillant. No hem fet l’1-3 i a sobre regalem els altres. Els últims 20 minuts no hem estat al nivell que requereix ser jugador del Barça». «Es pot reconduir perquè són errors individuals. Preparem els partits. «No hi haurà debat sobre la meva continuïtat», ha mantingut. I ha afegit: «Felicito al Girona perquè ha fet una temporada extraordinària».